Festival of Nine Lessons and Carols (19.00 uur)

Het Festival of Nine Lessons and Carols is een kerstviering die traditioneel op Kerstavond plaatsvindt. Het Festival bestaat uit een combinatie van lessons (lezingen) en carols (liederen, voor koor- en samenzang) die samen het kerstverhaal vertellen.

Deze vorm van viering werd voor het eerst bedacht en uitgevoerd in 1880 door Edward Benson en is misschien wel de meest populaire kerstviering aan het worden in onze Nederlandse kerken.

Zondag 17 december wordt in Klooster Nieuw Sion opnieuw het Festival of Nine Lessons and Carols gevierd, in twee vieringen: om 16.00 uur en 19.00 uur. Een kerstervaring om niet te missen! Het New Sion Choir staat onder leiding van dirigent Jan van Dijk, de begeleiding wordt verzorgd door organist Henk Linker. Werken van onder anderen MacMillan, Rütti, Tavener en Lloyd-Webber staan op het programma. De muziek en samenzang zijn afwisselend van stijl, de lezingen zijn in het Nederlands.

Vooraf reserveren + Kloostermaaltijd

  • Let op: gezien de verwachte grote belangstelling die de bezoekerscapaciteit van de kerk kan overtreffen wordt vooraf aanmelden via deze website aangeraden. Door hieronder aan te melden bent u verzekerd van een plaats.
  • Toegang tot de vieringen is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de dekking van de kosten. U kunt ook vooraf via het reserveringsformulier (hieronder) een vrijwillige donatie doen.

Praktisch
  • Datum en tijd: 17 december 2023 19:00 uur - 20:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2