Herfst Kloosterfestival 2024

27 t/m 29 september 2024

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival 2024 (35+)

Wat is tijd voor jou?
En hoe ga jij met tijd om?

En met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Jij ook? Dompel je deze zomer dan lekker onder in de rust van het klooster. Kom ontdekken hoe het kloosterritme helpend kan zijn in het omgaan met tijd. Wil je de uitdaging aangaan om een paar dagen telefoonloos te leven? Of ontdekken hoe hard jouw innerlijke klok loopt?

Zomaar wat vragen die het thema kunnen oproepen en waar je wel tijd voor vrij wilt maken. Of misschien wel de tijd in je dagelijkse leven niet voor kan maken. Dan is dit kloosterfestival voor jou!

Na het succes van vorig jaar organiseert het team van ‘ik verlang ten diepste’ samen met Klooster Nieuw Sion weer een Kloosterfestival. Voor iedereen ouder dan 35 jaar beloven het drie geweldige dagen in en rond klooster Nieuw Sion te worden. Een prachtige en inspirerende plek, waar 130 jaar lang broeders zelfreflectie en -onderzoek deden. Nu is het jouw beurt!

Laat je meevoeren op de adem van het eeuwenoude ritme van de getijden, onderzoek wat je najaagt en ontdek hoe jij de tijd beleeft. Waar ervaar jij de zee van tijd en heb jij last van het woelen van de tijd? Verken het belang van rust en wachten.

Het ritme van het festival wordt bepaald door de getijden in de kloosterkerk. We nodigen je van harte uit om 8.00, 12.00, 18.00 en 21.30 uur aan dit eeuwenoude gebruik mee te doen in de kapel. Voel je hierin vrij!

Rondom de getijden vind je inspiratie en creatie èn je kunt je handen uit de mouwen steken. Er is ontmoeting met (nieuwe) mensen, goede gesprekken en een gevarieerd festivalprogramma. We ontmoeten elkaar tijdens de gezamenlijke maaltijden met ingrediënten uit de moestuin, maar zeker ook onder het genot van een Sion biertje in de gezellige Kloosterkroeg of bij het kampvuur.

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren.

Meld je hier aan

Programma
Voor het kloosterfestival stellen we een gevarieerd en inspirerend programma samen. Zodra dit bekend is vind je meer informatie op deze pagina. De getijdengebeden in de kloosterkerk zijn elke dag om 8.00, 12.00, 18.00 en 21.30 uur. En tussen 13.30 en 15.30 kies je hoe je Ora et Labora invult. Daaromheen vind je rust, ontmoeting en inspiratie in workshops, lezingen, goede gesprekken en muziek.

We verwachten je op vrijdag 27 september 2024. Vanaf 14.00 uur is het terrein open. Om 16.00 uur start de vrijmibo, om 18.00uur is de getijden en om 19.00uur start het programma met een maaltijd. We sluiten zondag 29 september 2024 af rond 15.00 uur..

Voor wie
Het Kloosterfestival Herfst richt zich op mensen van 35+ en wordt georganiseerd door door het team van ‘ik verlang ten diepste’ Klooster Nieuw Sion.

Kosten
All-in kaart € 190,- | Slaapplek meerpersoonskamer € 60,- | Slaapplek slaapzaal € 30,- | Slaapplek eenpersoonskamer € 100,-
Bij een All-in kaart zijn inbegrepen:

  • Kamperen met klein kampeermiddel (zonder stroom), zie onze FAQ
  • Toegang tot alle programma’s van het festival
  • Alle maaltijden van vrijdagavond t/m zondagmiddag (lunch)

Aanmelden
Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Meld je hier aan

Praktische informatie
Heb je nog vragen, lees dan onze FAQ of neem contact met ons op via kloosterfestival@nieuwsion.nl

Praktisch
  • Datum en tijd: 27 september 2024 15:00 uur - 29 september 2024 15:00
  • Entreeprijs: All-in kaart € 190,- | Slaapplek meerpersoonskamer € 60,- | Slaapplek slaapzaal € 30,- | Slaapplek eenpersoonskamer € 100,-
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2