Koorvesper – Seven Lessons and Carols

Iedere vierde zondag van de maand wordt er een koorvesper gezongen in de kloosterkerk van Nieuw Sion. Een koorvesper is niet zomaar een dienst, het is een avondgebed uitgevoerd door een koor, met koormuziek uit verschillende tradities. Dit past goed bij het oecumenische karakter van Nieuw Sion. Een koorvesper kenmerkt zich door mooie en goed uitgevoerde muziek, maar is geen concert: altijd is er naast het koor plaats voor samenzang, een psalm, gelezen teksten, stilte en gebed.

Programma 24 maart
Tijdens de koorvesper op 24 maart voert het New Sion Choir de ‘Seven Lessons and Carols’ uit. Dit bezinningsmoment is geïnspireerd op de Anglicaanse kersttraditie ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ van het zingen van carols als antwoord op een lezing.

Voor deze ‘Seven Lessons and Carols’ volgen we het lijdensverhaal van Jezus in zeven delen door middel van lezingen en bijbehorende koormuziek. De viering is een moment van bezinning met een sober karakter zonder samenzang.

De muziek is divers en komt uit verschillende stijlperiodes uit de muziekgeschiedenis. Werken van onder andere Byrd, Mawby, Lloyd-Webber en Haydn staan op het programma. De koorzang wordt verzorgd door het New Sion Choir onder leiding van dirigent Jan van Dijk. Het koor wordt begeleid door organist Adriaan Koops.

Praktische informatie en tips

  • De dienst begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur.
  • De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt na afloop bij de uitgang gevraagd of kan digitaal gedoneerd worden (ook in het aanmeldformulier). Reserveren vooraf is gewenst via onderstaand aanmeldformulier.
  • Tip: op zondagmiddag 24 maart wordt er voor het eerst een workshop Samen Zingen gegeven op Klooster Nieuw Sion. Een mooi voorproefje op de koorvesper! Meer informatie vind je op deze pagina.
  • Speciaal voor bezoekers van de koorvesper is het mogelijk om voor de vesper van een Kloostermaaltijd (€ 19,50) te genieten in de koffieschenkerij. Deze wordt geserveerd vanaf 17.00 uur. Let op: dit kan alleen als u dit reserveert via het reserveringsformulier!

Praktisch
  • Datum en tijd: 24 maart 2024 18:00 uur - 19:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2