Workshop Samen Zingen

Een mini-Passie met liederen uit Taizé

Met deze workshop gaan de cantors van Klooster Nieuw Sion in op een vaak gestelde vraag om eens een workshop rondom zang aan te bieden. We hebben gekozen voor de 4e zondag van de maand. Wie wil kan na afloop om 18.00 uur de maandelijkse gezongen koorvesper meemaken; eventueel na een avondmaaltijd in onze koffieschenkerij.

Het is deze zondag Palmzondag. Met een 7-tal liederen uit Taizé volgen we Jezus op zijn weg in de Goede Week. We oefenen samen de liederen in. Wie graag zingt is van harte welkom (de meer gevorderde zangers maken het voor onervaren zangers gemakkelijk om mee te komen). Tekst en muziek worden één geheel; en zo ook onze stemmen. 

Tot slot zingen we de liederen na elkaar als een geheel: een soort mini-(Mattheüs)Passie dus!

Workshopleiders
De workshop wordt gegeven door Monique Verhoeven, koordirigent en lid van de woongemeenschap van Klooster Nieuw Sion.

Praktische informatie en tips

  • Deze workshop vindt in principe elke 4e zondag van de maand plaats, van 15.00-16.30 uur.
  • Om 18.00 uur is in de kloosterkerk de maandelijkse gezongen Koorvesper. Meer informatie & reserveren daarvoor kan via deze pagina.
  • Tip: Neem een extra trui mee (het is binnen de dikke kloostermuren best fris), en iets te drinken voor een pauzemoment.

Aanmelden voor deze workshop.

 

Praktisch
  • Datum en tijd: 24 maart 2024 15:00 uur - 16:30
  • Entreeprijs: In het aanmeldformulier wordt een richtprijs genoemd om de kosten van dit programma te dekken (€11,50). Het is ook mogelijk om, indien dat je beter past, een lagere entreeprijs te kiezen.
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2