Labyrint driedaagse

Laat een volledig verzorgd, meerdaags programma rondom het labyrint op Klooster Nieuw Sion je helpen om de rode draad in je leven te ontdekken, patronen te doorbreken en je verder te helpen. Het labyrint op de binnenplaats van het klooster dient als een ritueel om van het bekende met een zachte landing over te gaan naar het onbekende.

De kern van deze retraite
Tijdens de Labyrint Driedaagse dompel je je onder in een andere wereld waarin we rekening houden met het ritme van de getijdengebeden. Tijdens de eerste fase ontdek je wat je in huis hebt (het binnengaan van het labyrint), tijdens de tweede fase gaat het om overgave aan wat je tegenhoudt (in het midden van het labyrint komen) en tot slot ga je gebruiken wat je in huis hebt (het labyrint uitlopen). Onderweg leer je op jezelf te vertrouwen te en accepteren wat er op je pad komt. Het labyrint helpt je over te geven aan de onvoorspelbaarheid van het leven, te ontdekken dat je in je kern al weet wat je nodig hebt en je denken en voelen in evenwicht te brengen. Waardoor je hopelijk naar huis gaat met het gevoel dat jij de hoofdrolspeler én regisseur van je eigen leven bent.

Aanmelden voor de Labyrint driedaagse

Deze retraite is voor jou als…
… je meer in het hier en nu wil leven.
… gebeurtenissen uit je leven aan elkaar wilt koppelen om de rode draad in je leven te ontdekken.
… je iets nieuws met je leven wilt, maar niet de tools of het inzicht hebt om het anders te doen.
… je niet alleen inzicht wil krijgen, maar ook concreet wil leren hoe je het anders kunt doen.
… je hulp nodig hebt – in een veilige omgeving en ander gezelschap – om patronen te doorbreken.
… je (weer/meer) vertrouwen in jezelf en je toekomst wil krijgen. 

Over de begeleider
John Musterd heeft naar eigen zeggen twee grote liefdes: zijn partner en het labyrint. Het labyrint is leidend in zijn leven: zowel op persoonlijk als professioneel vlak. “Het lopen van het labyrint is ook voor mijzelf de manier om los te komen.” Zijn observaties en ervaringen zette John om naar trainingen en de retraite Labyrint Driedaagse.

Leer John nog beter kennen

Over het programma

Het programma beweegt zich rondom de dagelijkse getijdengebeden (08.00, 12.00 uur, 18.00 en 21.30 uur) op Nieuw Sion.

 • Vrijdag: aankomst en gemeenschappelijke maaltijd, eerste kennismaking met het labyrint van het klooster en het vingerlabyrint.
 • Zaterdag: het dagprogramma staat in het teken van je kwaliteiten in combinatie met het labyrint als navigatiekaart. Het avondprogramma staat in het teken van het vingerlabyrint.
 • Zondag: we denken samen na over wat je mee wil nemen naar je dagelijkse leven en sluiten de retraite af met een aantal rituelen.

Wat zeggen eerdere deelnemers over hun ervaringen?

 • “Ik heb spelend meer kunnen ontdekken over mijn pad” (Jolande)
 • “Ik heb deze retraite als bevrijdend en inspirerend ervaren” (Doni)
 • “De retraite was voor mij ontdekkend en verrijkend” (Paulien)

Over het verblijf
De prijs voor deze retraite is inclusief alle maaltijden, consumpties en overnachting op een eigen gastenkamer (lakenpakket met handdoeken/beddengoed inbegrepen). Wel geïnteresseerd in het labyrint, maar geen behoefte aan een retraite? John biedt ook individuele labyrintwandelingen van 1,5 uur aan.

Aanmelden voor de Labyrint driedaagse.

Praktisch
 • Datum en tijd: 25 oktober 2024 16:30 uur - 27 oktober 2024 15:00
 • Entreeprijs: € 410,00
 • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
 • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Prijs is inclusief verblijf op een eigen gastenkamer, alle maaltijden tijdens je verblijf, consumpties tijdens de maaltijden en consumpties tijdens het verblijf.
 • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2