Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Volop leven, in verbinding met jouw missie

Veel mensen ervaren deze tijd als vol en druk. Om die reden is er een groeiende behoefte aan momenten van rust, inkeer, bezieling. Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (tweedaagse in oktober + terugkomdag op 20 november) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

De kern van dit programma
De opbouw van de leergang brengt je stap voor stap dichter bij je eigen wijsheid. Het wordt daarmee jouw ontdekkingstocht, versterkt door de wijsheid van de andere deelnemers. Door in het ritme van Klooster Nieuw Sion te bewegen zul je een krachtige stimulans ervaren om je eigen bron te ontdekken en je persoonlijke missie te formuleren. Ook als je niet vanuit een christelijke overtuiging leeft ervaar je de kracht van het ritme en de stilte van het klooster. We bieden je tijdens het programma concrete handvatten voor betekenisvol persoonlijk leiderschap in verbinding met je bron. Je krijgt zicht op dat wat je in de weg staat om jouw missie te leven. En je krijgt handvatten om daar mee om te gaan. Zo hopen we je in contact te brengen met je innerlijke wijsheid en de manier waarop je die kunt inzetten.

Deze retraite is voor jou, als…
…je alles voor elkaar hebt, maar toch zingeving mist
…je midden in het leven staat en een pas op de plaats wilt maken
…als je een verandering wilt inzetten.
…je de behoefte voelt aan rust, stilte en zingeving om contact te maken met de eigen bron en de eigen wijsheid
…als je vanuit daar (opnieuw) een persoonlijke missie wilt vinden en daar naar wilt (leren) leven.

Aanmelden voor dit programma.

Programma
Het ritme van de trainingsdagen bestaat uit lezen, leren, luisteren, stilte en creatieve oefeningen binnen en buiten. 

  • Voorbereiding: Deelnemers vullen een intake-formulier in en verzamelen 360 graden feedback aan de hand van een opdracht.
  • Dag 1 (29 oktober): Gericht op het “op verhaal komen” met elkaar, op verstilling en verbinding met de eigen bron (wat zijn je idealen en je kernwaarden?)
  • Dag 2 (30 oktober): Gericht op wat er uit ieder wil ontstaan, de wil of het bezielende en energiegevende verlangen. De dag wordt afgerond met het uitspreken van ieders persoonlijke missie.
  • Intermezzo 6 weken: Deelnemers werken de persoonlijke missie uit en delen die in hun persoonlijke omgeving.
  • Dag 3 (20 november): Gericht op wat het van een ieder vraagt om de persoonlijke missie te realiseren (wat moet ik loslaten, wat meenemen, wat aanpakken?) en de vraag: Wat zet jou in beweging op weg naar een betekenisvol leven?  

Over de begeleiders
Bob Jan Schoot Uiterkamp
Bob Jan werd 37 jaar geleden geboren in Haarle als jongste van liefdevolle ouders. Hij groeide op in een katholiek nest met een moeder die pastor en geestelijk verzorger is en vader die de plaatselijke landbouwcoöperatie leidde. Als De IJsselcoach begeleid ik twintigers en dertigers die van meer betekenis willen zijn in het leven. Op dit moment zet ik mij voornamelijk in als coach binnen VluchtelingenWerk Nederland. Mijn missie is om van hart tot hart met elkaar te werken en vanuit dat contact de stroming zijn werk te laten doen. Klooster Nieuw Sion is een baken van rust in mijn drukke gezinsleven. Het is de plek waar ik graag kom voor stilte en het getijdengebed. Hier leerde ik Wilfried van Oldeniel kennen tijdens een stiltegesprek en het is de plek waar ik het boek “PACE-Ontdekkingstocht naar een Betekenisvol Leven” lanceerde. Meer info is te vinden op: www.deijsselcoach.nl 

Wilfried van Oldeniel
Wilfried is een creatieve verbinder die mensen wil inspireren en boeien vanuit vernieuwende invalshoeken. Hij is al geruime tijd betrokken bij Nieuw Sion, o.a. als begeleider van Stiltegesprekken en themadagen Benedictijns Leiderschap. Zie www.wilfriedvanoldeniel.nl.

Aanmelden voor dit programma.

Praktisch
  • Datum en tijd: 29 oktober 2024 10:00 uur - 30 oktober 2024 16:30
  • Entreeprijs: €675. Entreeprijs inclusief verblijf in een 1-persoons gastenkamer tijdens de tweedaagse in oktober. Daarnaast voor de tweedaagse + terugkomdag in november: onbeperkt koffie / thee, 1x ontbijt, 3x lunch en 1x diner. De keuken van Nieuw Sion verzorgt vegetarische maaltijden, geïnspireerd op het aanbod uit de eigen moestuin.
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2