Retraite ‘Een nieuw begin’ – WACHTLIJST

Deze retraite is inmiddels volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst of voor de extra editie van deze retraite van 14-16 juni op Nieuw Sion.

Een nieuwe fase in je leven. Je staat aan het begin ervan, nog aan de rand. Voor je ligt dat onbekende land. En je wilt tijd maken voor het besef dat je hier staat, aandacht geven aan de stap die je gezet hebt, of nog gaat zetten. Met Retraite ‘Een Nieuw Begin’ ga je enkele dagen de stilte van het klooster in om de oversteek naar dat nieuwe land met aandacht te maken. Het programma wordt begeleid vanuit benedictijnse spiritualiteit, door Maria van Mierlo.

Tijdens retraite ‘Een Nieuw Begin’ neem je tijd voor de drie stappen die bij verandering horen:

  1. Terugkijken, waar kom je vandaan (hoe was het, wat laat ik achter)
  2. Om je heen kijken, waar sta je nu (hoe is het, hoe voelt de grond onder mijn voeten)
  3. Vooruit kijken, waar ga je naar toe (hoe wordt het, wat ligt er voor me)

Aanmelden voor deze retraite

Hoe ziet retraite ‘Een Nieuw Begin’ eruit?
Je bent drie dagen in Klooster Nieuw Sion. We volgen de vier gebedstijden van de jonge gemeenschap van Nieuw Sion: een eigentijds getijdengebed, met (Taizé)liederen, stilte en meditatieve teksten. ‘s Ochtends is er een ochtendprogramma rond het thema van de dag, ‘s middags is er lege tijd en (eventueel) een middagprogramma. ‘s Avonds is er een korte avondbijeenkomst voorafgaand aan het nachtgebed.

Retraite ‘Een Nieuw Begin’ is een ervaringsgerichte groepsretraite met verschillende werkvormen, waaronder (groeps)gesprekken en adem-, loop- en lichaamswerk. Ook worden er dingen uitgewerkt in kleinere subgroepen. Je werkt toe naar een individueel ritueel waarmee je de overgang naar de nieuwe fase bekrachtigt dan wel inluidt.

Kijken staat centraal, maar vooral ook: luisteren. Naar je zelf en naar wat er gebeurt in je leven. Maria van Mierlo begeleidt je in dat proces vanuit de benedictijnse spiritualiteit. Duidelijk en zacht tegelijk. Je krijgt theorie aangeboden over de benedictijnse wijze van:
– omgaan met gevoelens en gedachten
– besluitvaardig zijn
– meebewegen

NB: wil je meer weten over deze retraite? Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Dagorde (onder voorbehoud)
08:00 Ochtendgebed
08:30 Ontbijt
10:00 Ochtendprogramma
12:00 Middaggebed
12:30 Lunch
13:30 Stille tijd
15:30 Middagprogramma
18:00 Avondgebed
18:30 Avondmaaltijd
19:30 Avondprogramma
21:30 Nachtgebed

Over de begeleiding
Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, coach en geestelijk begeleider. Ze leeft en werkt ruim twintig jaar vanuit benedictijnse spiritualiteit. Ze ontwikkelt en begeleidt retraiteprogramma’s en schrijft daarnaast artikelen, columns en podcasts, o.a. voor het Nederlands Dagblad en KRO-NCRV. Voor meer informatie: www.mariavanmierlo.nl. Haar overige retraite-aanbod vind je op www.hebhethart.nu.

Maria zelf: ‘Ik vind het heel mooi om juist in Nieuw Sion dit programma te kunnen aanbieden, want het klooster is vertrouwde grond voor mij. Ik kwam er als kind al met mijn ouders, en later werd ik er lid van de Cisterciënzer Groep Sion. De monniken van Sion (nu Schiermonnikoog) hebben me de geestelijke weg gewezen die bij me hoorde. Van hun rijkdom deel ik nu uit. Zeker ook dit keer, met Retraite Een Nieuw Begin.’

Aanmelden voor deze retraite

Praktisch
  • Datum en tijd: 13 februari 2024 19:30 uur - 15 februari 2024 14:30
  • Entreeprijs: € 445,- voor deze volledig verzorgde retraite.
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2