Retraite ‘Een nieuw begin’ – WACHTLIJST

Deze retraite is inmiddels volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Met de eeuwenoude, benedictijnse spiritualiteit als grondslag zet je jezelf even stil tijdens deze retraite, zodat je kunt ordenen wat er gebeurt in een periode van verandering.

De kern van deze retraite:
Tijdens de retraite ‘Een Nieuw Begin’ neem je tijd voor de drie stappen die bij verandering horen: 1) terugkijken, waar kom je vandaan (hoe was het, wat laat ik achter), 2) om je heen kijken, waar sta je nu (hoe is het, hoe voelt de grond onder mijn voeten) en 3) vooruit kijken, waar ga je naar toe (hoe wordt het, wat ligt er voor me). Dit gebeurt aan de hand van het ritme van de getijdengebeden van het klooster en verschillende werkvormen, zoals (groeps)gesprekken en adem-, loop- en lichaamswerk. Ook is er ruimte om met elkaar te verbinden in kleinere subgroepen. Met deze handvatten werk je tijdens de retraite aan een individueel ritueel, waarmee je de overgang naar jouw nieuwe fase bekrachtigt of inluidt. Altijd vanuit de benedictijnse grondslag, waardoor je tijdens deze retraite ook meer leert over omgaan met gevoelens en gedachten, besluitvaardig zijn en meebewegen met het leven.

Aanmelden voor deze retraite

Deze retraite is voor jou, als…
… je met een nieuwe fase in je leven te maken hebt.
… je handvatten nodig hebt om de overgang naar iets nieuws goed te maken.
… je met aandacht stil wil staan bij wat er in je leven gebeurt en te gebeuren staat.
… je meer aandacht wilt geven aan de diepere laag van het leven, dan louter de dagelijkse bezigheden. 

Over de begeleider
Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, coach en geestelijk begeleider. Ze leeft en werkt al ruim twintig jaar vanuit benedictijnse spiritualiteit en vertaalt deze eeuwenoude, soms moeilijk te begrijpen wijsheid naar vandaag de dag. Ze ontwikkelt en begeleidt retraiteprogramma’s en heeft daarnaast een eigen communicatiebureau. “Mijn levensstijl als cisterciënzer leek beïnvloedt alles wat ik doe”, vertelt Maria. “Het begeleiden van retraites hoort daarbij: het geeft mij de kans om te delen waar ik zo vol van ben. Ik mag uitdelen van wat ik ontvangen heb. Daar word ik heel gelukkig van.”

Leer Maria nog beter kennen

Programma retraite

Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur).

 • Vrijdag: Aankomst en introductie
  • NB: het programma begint op vrijdagavond, maar je bent welkom om vanaf 14.00 uur op het klooster te arriveren en landen.
 • Zaterdag: Het ochtendprogramma wordt ingevuld naar aanleiding van het thema van de dag. ’s Middags en ’s avonds zijn er ook bijeenkomsten, waarbij je handvatten krijgt om over je eigen ritueel na te denken. 
 • Zondag: Het ochtendprogramma wordt ingevuld naar aanleiding van het thema van de dag. ’s Middags sluiten we me elkaar af en is er de ruimte om je eigen overgangsritueel uit te beelden of toe te lichten.

Reacties eerdere deelnemers

 • ”Ik was blij met de fijne, rustige setting, met ruimte om vragen te stellen – Sonja
 • “De afwisseling van stilte en groepswerk is prettig ” – Jarno
 • ”Het is een duidelijk programma, met fijne begeleiding en goede opbouw naar het ritueel aan het einde van de retraite” – Willemijn

Aanmelden voor deze retraite

Praktisch
 • Datum en tijd: 14 juni 2024 19:30 uur - 16 juni 2024 14:30
 • Entreeprijs: € 445,- voor deze volledig verzorgde retraite.
 • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
 • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
 • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2