Zomer Kloosterfestival 2024

22 t/m 25 augustus 2024

Zee van Tijd ~ Zomer Kloosterfestival 2024

Voor alles is er een tijd!

En met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Jij ook? Dompel je deze zomer dan lekker onder in de rust van het klooster. Kom ontdekken hoe het kloosterritme helpend kan zijn in het omgaan met tijd. Wil je de uitdaging aangaan om een paar dagen telefoonloos te leven? Of ontdekken hoe hard jouw innerlijke klok loopt?

Op het Kloosterfestival verkennen we met elkaar het belang van rust, verveling, aandacht en wachten; ervaringen die sinds de Oudheid als belangrijke voorwaarden voor denken, creativiteit en geloof worden gezien

Het Kloosterfestival staat volop voor gezelligheid, ontmoeting, muzikanten, stilte, goede koffie, vers eten uit de moestuin, inspirerende workshops en kun je in gesprek gaan met leden van verschillende (klooster)ordes.

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer-vibe elkaar vinden!

Koop hier je weekend- of dagkaart

Kloosterfestival
Kom deze zomer kamperen op het terrein van Klooster Nieuw Sion en sta samen met anderen stil bij wat écht belangrijk voor je is in je leven!
Ervaar het eeuwenoude kloosterritme. Vier festivaldagen lang leef je op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Gezellig met andere jonge mensen bivakkeren in de boomgaard. Een goed gesprek met de religieuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en aanwezig zijn bij de vieringen in de kerk. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of te genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door vind je inspiratie bij workshops of lezingen. En daarna ontmoeten we elkaar onder de grote kap voor een eenvoudige maaltijd met ingrediënten uit de moestuin. Elke middag werken we, naar het eeuwenoude monnikenmotto: Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuinen, het sanitair een poetsbeurt geven, de maaltijd bereiden of meezingen in het koor dat de getijden zal begeleiden.

Programma
Voor het kloosterfestival stellen we een gevarieerd en inspirerend programma samen. Zodra dit bekend is vind je meer informatie op deze pagina. De getijdengebeden in de kloosterkerk zijn elke dag om 8.00, 12.00, 18.00 en 21.30 uur. En tussen 13.30 en 15.30 kies je hoe je Ora et Labora invult. Daaromheen vind je rust, ontmoeting en inspiratie in workshops, lezingen, goede gesprekken en muziek.

Je bent welkom op donderdag 22 augustus 2024 vanaf 15.00 uur. Om 17.00 start een rondleiding in en rondom het klooster.
We sluiten zondag 25 augustus 2024 af om 15.00 uur.

Voor wie
Het Kloosterfestival richt zich op mensen tussen 19 en 39 jaar en wordt georganiseerd op en door Klooster Nieuw Sion.

Kosten
All-in kaart € 190,- | All-in kaart student € 150,- | Dagkaart vrijdag of zaterdag € 70,- | Slaapplek meerpersoonskamer € 35,- | Slaapplek slaapzaal € 26,-
Bij een All-in kaart zijn inbegrepen:

  • Kamperen met tentje (zonder stroom)
  • Toegang tot alle programma’s van het festival
  • Alle maaltijden van donderdagavond t/m zondagmiddag (lunch)

Bij een dagkaart zijn maaltijden van die dag inbegrepen.

Aanmelden
Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Bestel hier je weekend- of dagkaart

Praktische informatie
Heb je nog vragen, lees dan onze FAQ of neem contact met ons op via kloosterfestival@nieuwsion.nl

Praktisch
  • Datum en tijd: 22 augustus 2024 15:00 uur - 25 augustus 2024 15:00
  • Entreeprijs: All-in kaart € 190,- | All-in kaart student € 150,- | Dagkaart vrijdag of zaterdag € 70,- | Slaapplek meerpersoonskamer € 35,- | Slaapplek slaapzaal € 26,-
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2